fbpx

Primarul din Mykolaiv: Acest război se va termina cu moartea lui Putin sau cu o lovitură de stat la Moscova

Războiul nu este între Rusia și Ucraina, ci între civilizația europeană, care dorește să studieze cosmosul și medicamentele împotriva cancerului, și lumea rusă, care e obsedată de trecutul sovietic și urmărește scopul de a nimici celelalte popoare, afirmă primarul orașului Mykolaiv, bombardat de săptămâni întregi de ruși, într-un interviu pentru jurnal.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Alexandr Senkevici nu crede într-un succes al negocierilor de pace, în condițiile în care Vladimir Putin „nu are niciun interes să cedeze și el va merge până la capăt”. „Acest război se va termina fie cu moartea lui Putin, fie cu o lovitură de stat la Moscova, când populația Rusiei va înțelege că, de fapt, nu este vorba de o „operațiune specială”, ci de un genocid asupra poporului ucrainean”, a argumentat el, avertizând că „Putin nu se va opri în Ucraina, ci va merge mai departe, în Polonia”.

„Astăzi, Rusia seamănă cu o maimuță cu o bâtă atomică, care caută să demonstreze lumii cum ar trebui să trăiască. Putin e un stalinist tipic și pentru el nu contează ce pierderi va suporta. Pentru el e important să câștige cu orice preț”, a continuat el.

Primarul a arătat că, deși în Mykolaiv se vorbește preponderent limba rusă, „după ce primele bombe rusești au început să cadă peste casele noastre și să ne ucidă, au dispărut și iluziile privind prietenia cu Rusia”.

Întrebat ce părere are despre oamenii care susțin acțiunile Rusiei, inclusiv în Republica Moldova, Alexandr Senkevici a notat că „există oameni care uneori uimesc prin încăpățânarea și prostia lor”.

„Dacă cineva nu crede că Rusia distruge poporul ucrainean, eu l-aș invita în orașul meu și i-aș arăta rezultatele bombardamentului trupelor fasciste, l-aș duce și la Mariupol să vadă cum tancurile rusești împușcă în blocurile unde trăiesc oameni ca și el. Numai atunci va înțelege și el că fasciștii din al Doilea Război Mondial sunt niște copii în comparație cu armata lui Putin de astăzi”, a subliniat el.

Ziaristul moldovean a notat că, atunci când l-a sunat pe Alexandr Senkevici, prezentându-se în limba rusă, acesta a răspuns în română: „Bună ziua”.

Primarul a explicat că știe doar câteva cuvinte românești. Senkevici a afirmat că este născut în Ucraina, dar tatăl său este pe jumătate rus, pe jumătate bulgar, iar maică-sa, poloneză, a trăit odinioară în satul Olișcani, raionul Rezina.

Articole asemănătoare

Back to top button