fbpx

Polonia e gata să transmită toate avioanele MIG-29 în schimbul unor avioane americane. SUA respinge oferta

(update 9:00) Pentagonul este în contact cu guvernul polonez în legătură cu această problemă, dar propunerea Poloniei arată „complexitatea” transferului de avioane de luptă către Ucraina, a declarat Kirby în comunicat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pur şi simplu nu ne este clar că există o justificare substanţială pentru aceasta”, a spus Kirby. „Vom continua să ne consultăm cu Polonia şi cu ceilalţi aliaţi ai noştri din NATO cu privire la această problemă şi la provocările logistice dificile pe care le prezintă, dar nu credem că propunerea Poloniei este una sustenabilă”.

Anterior, marţi, guvernul polonez a propus mutarea tuturor avioanelor MiG-29 la baza aeriană Ramstein a Forţelor Aeriene americane din Germania, potrivit unei declaraţii a Ministerului de Externe. Guvernul american le-ar furniza apoi Ucrainei, a precizat ministerul. În schimb, Polonia a solicitat avioane de luptă folosite pentru a înlocui MiG-29 – scrie Mediafax.

Dar Kirby a declarat că ideea, aşa cum a fost expusă de Polonia, este prea riscantă, în condiţiile în care SUA şi NATO încearcă să evite un conflict direct între alianţă şi Rusia.

Știrea inițială:

Ministerul polonez de Externe a anunțat marți seară, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, că e gata să transfere Statelor Unite ale Americii toate avioanele sale MIG-29, în schimbul unor avioane americane uzate.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Polonia arată că poate trimite avioanele MIG, de fabricație sovietică, la baza aeriană Ramstein din Germania. Guvernul polonez a cerut și celorlalți aliați NATO care au avioane MIG-29 jets să acționeze în mod similar.

Reamintim că Ucraina le-a cerut statelor membre NATO să îi furnizeze avioane de fabricație sovietică, singurele pentru care sunt antrenați piloții ucraineni, pentru a lupta împotriva invaziei ruse.

Articole asemănătoare

Back to top button