fbpx

Oficial ucrainean: Aproximativ 70% din atacurile ruseşti vizează ţinte nemilitare

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzianik, afirmă, vineri, că până la 70% din atacurile cu rachete ruseşti sunt asupra unor oraşe paşnice şi ţinte nemilitare, transmite CNN, citat de News.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oleksandr Motuzianik a declarat vineri că doar 30% din loviturile cu rachete ruseşti sunt asupra unor ţinte militare.

„Restul de 70% din lovituri sunt atacuri deliberate ale ruşilor asupra unor oraşe paşnice. Rusia ar trebui să fie recunoscută ca o ţară teroristă”, a declarat el.

El a adăugat: „Singura modalitate de a opri această teroare a rachetelor este distrugerea rachetelor pe care Rusia le lansează deasupra Ucrainei”.

Potrivit lui Motuzyanyk, sistemele antiaeriene au funcţionat „cât se poate de bine” atunci când Viniţa a fost atacată joi.

„Două rachete din cinci au fost doborâte. Dacă am fi avut arme antiaeriene moderne mai puternice, am fi putut distruge mai multe dintre aceste rachete ruseşti. Astăzi avem nevoie de o apărare antiaeriană modernă”, a declarat Motuzianik.

El a adăugat că HIMARS funcţionează bine pe linia frontului şi că peste 30 de instalaţii logistice militare ruseşti au fost distruse.

Articole asemănătoare

Back to top button