fbpx

O capră a ajuns în atenția presei ucrainene după ce a declanșat mai multe grenade și a rănit circa 40 de soldați ruși

O capră din Ucraina a devenit eroină națională după ce a declanșat un șir de grenade rusești în jurul unui spital din Zaporojie, rănind cel puțin 40 de soldați ruși, relatează The Guardian, citat de hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Forțele ruse întindeau o capcană instalând un fir de declanșare pentru mai multe grenade în jurul unui spital din satul Kinski Rozdorî, potrivit direcției principale de informații a Ucrainei.

Capra, care scăpase dintr-o fermă, s-ar fi îndreptat direct spre capcană și a declanșat o explozie în lanț, rănind zeci de soldați ruși pregătiți pentru o ambuscadă.

„Ca urmare a mișcărilor „haotice” ale caprei, animalul „declanșat” mai multe grenade. Ca urmare a unei reacții în lanț, mai mulți (ruși) au suferit răni de diferite grade de severitate.

Se crede că cel puțin 40 de soldați ruși au fost răniți. Starea animalului nu este cunoscută în prezent”, spune Serviciul de Informații militare al Ucrainei.

De atunci, capra a fost aclamată drept „Capra de la Kiev”, o referire la Maiorul Stepan Tarabalka, pilotul supranumit „Fantoma de la Kiev„, despre care se crede că a doborât până la 40 de avioane inamice în timpul invaziei Rusiei asupra capitalei.

Articole asemănătoare

Back to top button