fbpx

Kadîrov s-a lăudat că a cucerit primăria din Mariupol, dar a publicat imagini cu o clădire de la periferia orașului

Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a anunțat joi că soldații săi au preluat controlul asupra primăriei din Mariupol, însă imaginile pe care le-a publicat sunt de fapt de la o clădire oficială de la periferia oraşului-port din sud-estul Ucrainei, asediat de armata rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Băieţii raportează prin radio că au eliberat clădirea administraţiei din Mariupol şi au arborat acolo steagul nostru”, a informat Ramzan Kadîrov pe Telegram, asigurând că forţele ucrainene „şi-au abandonat poziţiile”.

El a adăugat că alte unităţi ruse înaintau, în paralel, în Mariupol, scrie digi24.ro.

„Inş’Allah, în curând Mariupol va fi curăţat complet”, a spus el, potrivit AFP.

Însă, într-o înregistrare video publicată peste câteva ore, liderul cecen asigură că forţele Moscovei „au curăţat complet zonele rezidenţiale din partea de est a oraşului”.

Imaginile arată un grup de soldaţi care ridică un steag cu efigia liderului cecen pe o clădire avariată.

„Soldaţii au ridicat un steag deasupra clădirii parchetului din districtul Levoberejni, ultimul eliberat”, a scris el.

Ramzan Kadîrov, criticat de ONG-urile internaţionale pentru încălcările grave ale drepturilor omului care au loc în Cecenia, a anunţat pe 17 martie că 1000 de voluntari ceceni se îndreptau spre Ucraina pentru a sprijini lupta forţelor ruse.

Liderul cecen, care conduce republica caucaziană cu o mână de fier, a asigurat luni că se află în Ucraina, alături de forţele Moscovei, pe un aerodrom capturat lângă Kiev.

Aceste informaţii nu au putut fi verificate în mod independent şi au fost puse sub semnul întrebării de oficialii ucraineni.

La începutul ofensivei ruse, pe reţelele de socializare au circulat imagini care arată o piaţă din Groznâi, capitala cecenă, plină de soldaţi care spun că sunt gata să plece oricând în Ucraina.

Fidel preşedintelui Vladimir Putin, Ramzan Kadîrov are la dispoziţie o miliţie care este acuzată de comiterea a numeroase abuzuri.

Articole asemănătoare

Back to top button