fbpx

Harry Styles, Ed Sheeran şi alte vedete donează obiecte personale pentru a sprijini asistenţa medicală din Ucraina

Vedetele britanice Harry Styles şi Ed Sheeran, legenda baschetului american Shaquille O’Neal şi alte celebrităţi vor dona obiecte personale pentru o campanie lansată sâmbătă pentru a sprijini asistenţa medicală din Ucraina, scrie mediafax.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După şapte luni de război în Rusia, Fundaţia OMS – o organizaţie independentă care se ocupă de strângerea de fonduri pentru a sprijini activitatea agenţiei de sănătate a ONU în abordarea crizelor de sănătate la nivel mondial – a lansat magazinul electronic „Human Kind”, unde fanii pot încerca să câştige obiecte donate de celebrităţile lor preferate, scrie France24.

Fondurile strânse vor fi folosite pentru a sprijini acţiunile OMS în Ucraina, devastată de război, şi în ţările vecine, a precizat fundaţia, adăugând că şi-a propus să strângă 53,7 milioane de dolari.

Harry Styles a donat un vinil semnat, în timp ce Shaquille O’Neal, fotbalistul ucrainean Vitaliy Mykolenko şi alte legende ale sportului au donat tricouri semnate.

Wladimir Klitschko, fost campion de box la categoria grea şi fratele primarului Kievului, a donat o mănuşă de box. Printre vedete se numără, de asemenea, cântăreaţa britanică Ellie Goulding şi artistul american Shepard Fairey.

Legenda pop britanică Annie Lennox, care a donat o pereche de ochelari de soare emblematici, a declarat că imaginile din Ucraina, inclusiv cele cu femei care nasc în subsoluri, sunt „profund şocante”. De când Moscova şi-a invadat vecinul, la 24 februarie, OMS a verificat 550 de atacuri asupra asistenţei medicale din Ucraina.

Peste 5900 de civili au murit şi peste 8600 au fost răniţi, în timp ce peste 12 milioane de refugiaţi ucraineni se află în prezent în Europa ca urmare a războiului, a precizat OMS.

Între timp, aproximativ 17,7 milioane de persoane – peste o treime din populaţia Ucrainei – au nevoie de asistenţă umanitară. OMS a declarat că a ajutat până în prezent la livrarea a 1300 de tone de provizii medicale în Ucraina, inclusiv truse pentru transfuzii de sânge, medicamente esenţiale, ambulanţe, oxigen și echipament chirurgical.

Articole asemănătoare

Back to top button