fbpx

foto | Rușii ar fi furat WC-ul de epocă dintr-un muzeu din Zaporojie: „Era de pe vremea contelui Popov”

Militarii ruși ar fi jefuit Muzeul de Istorie și Arhitectură Vasilevski – complex Palatul Popov, din Vasîlikva, regiunea Zaporojie, a acuzat directorul muzeului, Ana Golovko, informează ziarul ucrainean Vesti.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Iar șeful departamentului local de cultură, Vlad Maroc, a declarat că armata rusă ar fi furat chiar și un vas de toaletă de marmură, vechi de 150 de ani, notează libertatea.ro.

„Rușii au scos tot ce putea fi luat în mâini și în genți. Toate ușile au fost scoase din balamale și geamurile sparte. Tot ce le-a ieșit în cale a fost distrus”, a precizat Golovko, pe pagina personală de Facebook, duminică, 13 martie.

„Invadatorii ruși au furat și un vas de toaletă, din marmură, din palatul Popov! Nu știu de ce au avut nevoie de el. Au lucrat cu fierăstraie. Nu înțeleg! O hoardă de sălbatici”, a explicat și Marok.

Palatul Popov a fost ridicat între 1864 și 1884, în apropierea orașului Vasîlivka, de contele Vasili Popov Jr, nepotul unui general rus. Situl istoric și cultural a fost creat la 29 ianuarie 1993.

Castelul a fost jefuit de bolșevici și ruinat de germani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Acuzați și că au distrus cel mai mare mall din sudul țării Soldații ruși au fost acuzați și că au jefuit cel mai mare mall din sudul țării, „Fabrica”, din Herson, un centru comercial întins pe 80.000 de metri pătrați. „Poate că Rusia nu are televizoare, telefoane…! Dar sunt sigur nu va aduce fericire sau bogăție vreunuia dintre ei”, a spus șeful Consiliului Regional Herson, Alexandr Samoilenko, citat de postul de televiziunea 24 TV.

Articole asemănătoare

Back to top button