fbpx

foto | Cum este prezentat războiul din Ucraina elevilor din Rusia: „Se luptă cu o reptilă fascistă târâtoare”

Elevilor din Rusia li se spune că armata lor din Ucraina „se luptă cu o reptilă fascistă târâtoare”. Școlarilor ruși au început să li se spună despre războiul din Ucraina, care a fost declanșat de Putin. Cu toate acestea, copiii sunt forțați să facă propagandă inventată de Kremlin pentru a justifica agresiunea, scrie UNIAN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Acest lucru a fost raportat de „Atenție, știri”.

Minciuni Frank despre războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei sunt spuse în școlile din apropierea Moscovei. Școlile din regiunea Primorsky au primit și ele un astfel de ordin. Profesorilor li s-au oferit așa-numitele materiale informative pentru lecțiile de „istorie”.

„Scopul operațiunii este de a proteja oamenii care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”, se arată în document.

Copiii din școlile locale au fost informați despre situația din Ucraina la lecțiile de studii sociale. Unul dintre elevi a spus că profesorul a făcut în mod deschis o paralelă cu războiul de 41 de ani, când a reușit să „oprească reptila fascistă târâtoare”. După aceea, școlarii sunt convinși că un astfel de regim fascist din Ucraina ar trebui oprit.

„Naziștii și-au luat asupra concetățenilor crimele din 2014 la Kiev, în mai a acelui an în Casa Sindicatelor din Odesa au ars de vii peste patruzeci de oameni doar pentru că voiau să vorbească rusă și nu recunoșteau nenorocitul regim fascist”, se spune în materialele de lecție.

Sursa foto: UNIAN

Articole asemănătoare

Back to top button