fbpx

foto | Civilii ucraineni se antrenează ca să-și apere țara: „Învățăm cum să folosim o armă, cum să acționăm în interiorul clădirilor”

La aproape două săptămâni de la începerea războiului, civilii ucraineni din Lviov continuă să se antreneze cu militarii pentru a-și putea apăra țara. De când Rusia a declanșat violențele, cel puțin 474 de civili au fost uciși și alți peste 800 au fost răniți, potrivit ONU, dar numărul exact de victime este dificil de verificat din cauza condițiilor de pe teren, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Deja, peste 2 milioane de oameni au fugit din Ucraina în țările vecine, spune Agenția ONU pentru Refugiați.

„-Aici primim un fel de antrenament tactic. Învățăm cum să folosim o armă, cum să acționăm în interiorul clădirilor cu o armă și la ce să ne așteptăm când luptăm în interiorul clădirilor.

– Suntem în situația asta de 8 ani, așa că nu sunt șocat de ceea ce se întâmplă. Mă așteptam ca acest lucru să se întâmple. Am făcut tot ce am putut până în prezent, dar acum trebuie să facem și mai mult”.

Războiul din Ucraina a ajuns la cea de-a 13-a zi, iar în cursul nopții de luni spre marți au avut loc noi bombardamente. Proiectilele rusești au ajuns în zone cu locuințe în orașele pentru care Rusia promite, din nou, evacuarea civililor.

La Sumî, cel puțin 10 oameni au murit. În mai multe orașe bombardate de ruși ar trebui să aibă loc o oprire a focului pentru începerea operațiunilor de evacuare. Precedentele încercări de evacuare a civililor au eșuat însă tocmai pentru că trupele rusești au tras în continuare.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că există informații credibile conform cărora Rusia țintește civilii din Ucraina și a cerut Moscovei să pună capăt conflictului.

Foto: Profimedia

Articole asemănătoare

Back to top button