fbpx

Experți britanici: Capitularea Mariupolului ar fi iminentă, iar trupele ruse continuă să fie o amenințare semnificativă pentru Kiev

Trupele ruse continuă să fie o amenințare semnificativă pentru Kiev, având în vedere capacitățile artileriei și în pofida faptului că armata Ucrainei reușește să localizeze și să combată atacurile din zona de nord-vest a capitalei Ucrainei, arată ultima evaluare a Ministerului britanic al Apărării. De asemenea, experți britanici spun că ar fi iminentă capitularea Mariupolului în fața rușilor, scrie hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În evaluarea de marți a luptelor din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării arată că forțele ucrainene au desfășurat contraatacuri „localizate” la nord-vest de Kiev cu oarecare succes, rușii fiind respinși din mai multe poziții, scrie BBC.

Ministerul britanic avertizează însă că forțele ruse reprezintă încă o amenințare semnificativă pentru capitala Ucrainei, având în vedere capacitățile artileriei.

În sudul Ucrainei, Rusia și-a menținut ofensiva asupra Mariupolului cu bombardamente puternice, dar forțele ucrainene controlează încă centrul orașului port la Marea Azov.

Evaluarea britanică vorbește, de asemenea, despre încercarea trupelor ruse de a se reorganiza.

Capitularea Mariupolului ar fi iminentă

O altă evaluare a luptelor, de data aceasta făcută de către experți britanici de la Royal United Services Institute, arată că, în timp ce orașul Irpin a fost recâștigat de armata Ucrainei, capitularea orașului Mariupol în fața rușilor ar fi iminentă.

Expertul Jack Watling de la Royal United Services Institute vorbește despre diferența de moral, echipamente și reaprovizionare dintre cele două armate care luptă în Irpin, oraș de lângă Kiev recâștigat de trupele ucrainene și care a fost unul dintre principalele puncte fierbinți ale luptelor. „Arată că acolo unde rușii nu au artileria suplimentată, sunt cu adevărat vulnerabili în acest moment”, spune expertul britanic, citat de BBC.

El crede însă că este iminentă capitularea orașului port Mariupol, devastat de forțele ruse.

Scenariul expertului este că trupele ruse vor „începe apoi să înconjoare” forțele ucrainene din regiunea Donbas. „Vor avea puțină muniție, vor fi foarte obosiți și asta ar fi un regres major pentru armata ucraineană”, spune el.

Articole asemănătoare

Back to top button