fbpx

diagramă | Cum arată subteranele combinatului Azovstal în care se ascund mii de ucraineni

De câteva săptămâni, 2000 de soldaţi şi 1000 de civili din Mariupol se ascund de bombardamentele ruşilor în combinatul Azovstal. Cotidianul german Bild a publicat o diagramă care arată cum decurge viaţa în cele şase niveluri subterane ale uzinei şi cum reuşesc ucrainenii să reziste asediului rusesc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Mariupolul, care avea aproxmativ 450.000 de loucitori îniante de lansarea invaziei ruse, la 24 februarie, a devenit un câmp de ruine, cu locuitori care trăiesc în subsoluri şi cărora le lipseşte totul şi nu au comunicaţii cu exteriorul, scrie observatornews.ro.

O parte dintre aceştia sunt adăpostiţi în tunelurile cu o lungime de peste 24 de kilometri ale uzinei Azovstal. Cotidianul german BILD a publicat o diagramă, preluată de Nexta, care arată cum sunt împărțite subteranele uzinei şi cum reuşesc astfel militarii şi civilii ucraineni să reziste asediului.

Bild.de via Twitter Nexta

Rusia vrea chiar să deschidă un coridor umanitar pentru ca civilii să părăsească combinatul siderurgic Azovstal din orașul Mariupol, potrivit agenției de presă Interfax, citată de Sky News. Rapoartele au arătat că încetarea focului a avut loc de la ora 11:00 GMT, iar orice civil din uzină ar fi putut pleca în orice direcție.

Sursele citate spun că unii dintre cei care se adăpostesc în buncărele subterane de la uzină se află acolo de la sfârșitul lunii februarie și nu au mai văzut lumina zilei de săptămâni întregi.

Cum arată viaţa sub uzina Azovstal

1. La suprafață, în interiorul combinatului, sunt amplasate tancuri și piese de artilerie ucrainene.
2. Lunetiști se ascund în clădirile din combinat.
3. Un buncăr din timpul Războiului Rece.
4. Civilii se ascund între al doilea și al patrulea etaj subteran al combinatului. Proviziile de mâncare și de muniție se află acolo.
5. Buncărul are un sistem independent de alimentare cu electricitate și apă.
6. Tunelurile subterane au lungime totală de 24 de kilometri și îi protejează pe cei adăpostiți aici de bombardamente.
7. Luptătorii ucraineni sunt localizați la ultimul nivel în subteran.

Săptămâna trecută, Rusia a declarat că trupele ucrainene de la fața locului ar putea pleca dacă ar respecta o încetare a focului, dar se pare că niciun luptător nu a acceptat oferta. Vladimir Putin le-a spus soldaților ruși să blocheze centrala atât de bine încât nici măcar „o muscă” să nu poată trece neobservată.

Articole asemănătoare

Back to top button