fbpx

Ambasadorul SUA la Chișinău: E foarte greu de înțeles care va fi următoarea mișcare a Rusiei

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, spune că monitorizează zilnic situația de la frontiera Republicii Moldova, în contextul războiului din Ucraina. Diplomatul susține că nu există deocamdată amenințări la adresa R. Moldova, însă este foarte dificil de înțeles care ar fi viitoarele mișcări ale Federației Ruse.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute pe 24 martie, în cadrul emisiunii „Joi cu Liliana Barbăroșie” de la Moldova 1.

Ne uităm cu mare îngrijorare la mișcările militare din Ucraina și evident că noi suntem foarte atenți la cele care sunt mai aproape de hotarele RM, deoarece toți locuim aici și avem îngrijorări. Deocamdată nu sunt indicii de mișcări spre Moldova, la această etapă. Noi vom monitoriza. Noi le-am examinat comportamentul în care această acțiune militară este desfășurată în Ucraina. Este foarte greu să înțelegi care este următoarea mișcare a lor. Dar noi vom continua să monitorizăm, să oferim informații și să fim foarte atenți asupra acestor evoluții”, a declarat diplomatul.

Logsdon a reconfirmat că SUA vede „crime de război” în acțiunile lui Vladimir Putin în Ucraina.

Lucrăm ca să ne asigurăm că avem probele necesare pentru a întreprinde acțiuni la tribunalul internațional ca să-l putem aduce pe Putin și pe oricine este responsabil în fața tribunalului. Nu este ușor, va dura ceva timp, știu că avem mulți juriști care analizează acest lucru. Vrem să înțelegem de ce avem nevoie, cum colectăm aceste probe. Noi vedem crimele de război care au loc”, a mai declarat Logsdon, potrivit newsmaker.md.

Articole asemănătoare

Back to top button