fbpx

Administrația impusă de ruși în Herson îi va cere lui Putin să încorporeze regiunea în Rusia. Reacția Kremlinului

Noua administrație instalată de ruși în regiunea ucraineană Herson îi va cere președintelui Rusiei, Vladimir Putin, să încorporeze regiunea în Federația Rusă, anunță presa internațională, printre care CNN. agențiile ruse de stat Tass și Ria Novosti.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Ria Novosti, care îl citează pe șeful adjunct al administrației militaro-civil a regiunii, autoritățile din Herson vor face apel la președintele Rusiei cu o cerere de includere a regiunii în Rusia.

„Orașul Herson este Rusia, nu va fi creat niciun HNR (Republica Populară Herson) pe teritoriul regiunii Herson, nu vor fi referendumuri.

Acesta va fi un singur decret bazat pe apelul adresat președintelui Rusiei de conducerea regiunii Herson și va exista o cerere de includere a regiunii într-o regiune cu drepturi depline a Federației Ruse”, a declarat Kirill Stremousov, potrivit sursei citate.

Acesta a menționat că cetățenii care locuiesc în regiunea Herson vor avea dreptul de a obține cetățenia rusă.

Reacția Kremlinului

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse, afirmă că decizia de unire cu Rusia trebuie să vină de la cetățenii din Herson, iar o eventuală integrare a regiunii în Federația Rusă trebuie să aibă o puternică argumentare juridică.

„Locuitorii regiunii Herson ar trebui să-și determine soarta”, a declarat oficialul de la Moscova.

Articole asemănătoare

Back to top button