fbpx

„Vom avea o campanie curată”. Năstase: Platforma noastră e deschisă pentru a întări partida proeuropeană și națională

Platforma DA este deschisă în continuare pentru persoane din societatea civilă și din alte partide proeuropene sau unioniste, care se pot alătura cauzei formațiunii pentru a întări forțele pro-europene și naționale, astfel încât în Parlament, în urma alegerilor anticipate, să există o majoritate pro-europeană. Afirmația îi aparține liderului Platformei DA, Andrei Năstase, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Năstase, este important „să nu admitem ca o guvernare toxică, poate și mai toxică decât cea pe care o avem acum, să conducă Republica Moldova. Am văzut de ce sunt în stare aceștia și, bineînțeles, să putem împreună cu alte partide proeuropene să facem o guvernare proeuropeană pentru oameni”.

„Platforma DA a militat în permanență pentru unitatea forțelor democratice, proeuropene, proromânești. Am făcut tot ce ne-a stat în puteri ca în această campanie să ne asigurăm de sprijinul și altor forțe decât ceea ce înseamnă Platforma Demnitate și Adevăr și sper că am reușit acest lucru. Vom avea o campanie curată, o campanie corectă pe care am considerat că trebuie s-o începem anume așa, fără a ne înghesui în primele zile pentru a depune lista. Știți foarte bine că Platforma DA este pregătită în permanență pentru alegeri, dar am ținut”, a declarat politicianul.

„Peste tot în lume politica se face cu partide, undeva cu partide mai multe, în alte părți cu partide mai puține, fiecare este în drept să își decidă parcursul. Noi am militat în permanență în Republica Moldova, cu un specific aparte, pentru unitatea forțelor proeuropene și proromânești. Asta am făcut de-a lungul timpului, abordarea noastră rămâne constantă, nu judecăm pe alți actori care au decis să meargă separat, e decizia lor, o respectăm, este bine ca alegătorul să ne evalueze, să ne judece pe toți, pentru că e important să cunoaștem și să trăim din realități, din adevăr și mai puțin din percepții, iar adevărul este că Platforma Demnitate și Adevăr unește”, a spus Andrei Năstase.

Președintele Platformei DA a fost întrebat de ce de ce pe eșichierul de stânga s-a reușit coalizarea (n. r. – blocul electoral PSRM-PCRM), iar pe dreapta acest lucru e mai dificil.

„Zicea cineva că e suficient ca binele să nu facă nimic, ca răul să triumfe. În Republica Moldova e și mai și. Iată că răul se unește, răul se consolidează și se coagulează și, bineînțeles, era și de datoria celor care pretind că sunt binele, pretind că slujesc adevărului, slujesc cetățenilor să facă același lucru. Am luat act de această stare de lucruri, repet, noi vom face tot ce ne stă în puteri ca forțele răului – unite, consolidate – să nu aibă majoritate în Parlamentul Republicii Moldova.

Garanția faptului că vom avea o guvernare proeuropeană, proromânească, națională, pentru oameni o constituie Platforma Demnitate și Adevăr, echipa Platformei DA din parlamentul țării și pe care ne-o dorim să fie și mai largă, și mai mare în viitorul legislativ, astfel încât să putem duce la bun sfârșit inițiativele pe care le-am început încă în 2015 din stradă, duse în Parlamentul Republicii Moldova, să ducem la bun sfârșit anchetele în ceea ce privește furtul miliardului, spălătoria mafiei rusești, să ducem la bun sfârșit anchetele cu privire la privatizările ilegale. Cunoașteți, comisiile de anchetă conduse de Alexandru Slusari, de Igor Munteanu, de Inga Grigoriu, în prezent Vasile Năstase conduce o comisie de anchetă”, a răspuns Năstase.

Potrivit lui, alegerile anticipate decid viitorul Republicii Moldova.

„Cred că cu toții avem datoria ca după victoria pe care am repurtat-o împreună cu toții la prezidențiale, după ce avem în fruntea țării un președinte european, e nevoie și de o guvernare proeuropeană, e nevoie și de o guvernare care să ducă împreună cu președintele la bun sfârșit ceea ce am inițiat noi, cei din Platforma Demnitate și Adevăr, încă în stradă”, a adăugat Năstase.

Amintim că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în Republica Moldova la 11 iulie.

Articole asemănătoare

Back to top button