fbpx

video | Pro Moldova solicită convocarea ședinței Parlamentului săptămâna viitoare. Ce proiecte ar urma să fie dezbătute?

Pro Moldova solicită convocarea ședinței Parlamentului săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Andrian Candu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul a informat că are propuneri referitoare la modificare legislației, astfel încât pensia minimă să fie 2100 de lei, indiferent de vechimea în muncă și activitatea exercitată. În context, Pro Moldova înaintează un proiect de modificare a Constituției, care să asigure fiecărui pensionar venit minim echivalentă cel puțin cu minimul de existență.

„Deoarece nu suntem în cursa electorală, ne permitem să fim arbitru pentru candidați. Venim cu propuneri de modificare a legislației ce ține de pensii. (…) Dacă sunt cinceri candidații înscriși în cursa electorală și promisiunile pe care le fac și vor să demonstreze că le pasă de pensionari, îi invităm pe toți cei care sunt în Parlament să semneze cererea de convocarea a ședinței plenare pentru săptămâna viitoare, să semneze proiectul de lege de modificare a Constituției și săptămâna viitoare”, a declarat Candu.

La fel, Candu a amintit despre faptul că Pro Moldova a propus anterior votarea în diasporă timp de două zile, dar Parlamentul nu a dat curs invitației pentru a aproba modificarea Codului Electoral.

Articole asemănătoare

Back to top button