fbpx

video | Dodon, după discuția online cu Putin: Rusia ne va oferi 500 de milioane de ruble pentru a ajuta agricultorii

Republica Moldova urmează să beneficieze de un ajutor de 500 de milioane de ruble din parte Rusiei. Anunțul a fost făcut după întrevederea virtuală dintre Igor Dodon și Vladimir Putin, precizându-se că banii vor fi acordați agricultorilor care au suferit pagube din cauza secetei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suma reprezintă echivalentul a peste 100 de milioane de lei, iar prima tranșă ar putea fi transferată chiar în zilele următoare. Sursele financiare sunt prevăzute pentru achiziția a 20.000 de tone de motorină pentru producătorii agricoli din Moldova.

Oficialii au discutat și alte subiecte legate de interacțiunea dintre cele două state în cadrul parteneriatului strategic și au constatat o dinamică în creștere continuă a relațiilor bilaterale, în pofida crizei pandemice. Igor Dodon a anunțat că s-a discutat și despre evoluția negocierilor privind obținerea de către Republica Moldova a împrumutului rus în valoare de 200 de milioane de euro.

La fel, șeful statului a reiterat interesul țării noastre pentru procurarea vaccinului rusesc împotriva virusului COVID-19, după ce acesta va trece toate etapele de testare și va obține autorizația Organizației Mondiale a Sănătății.

„Am solicitat conducerii Federației Ruse să permită studenților din Republica Moldova, care învață în Rusia, să se prezinte la locul de studii. În context, m-am adresat omologului rus să examineze posibilitatea de a relua traficul aerian și feroviar dintre țările noastre”, a menționat Igor Dodon.

Pe finalul discuțiilor, Vladimir Putin i-a dorit succes lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale, care vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button