fbpx

video | Dodon: 35-40 de deputați sunt gata să voteze și o „taburetcă” la funcția de premier, doar pentru a evita anticipatele

35-40 de deputați din actuala legislatură a Parlamentului sunt gata să voteze „o taburetcă” (n. r. – taburet) doar pentru a evita alegerile parlamentare anticipate, deoarece sunt conștienți că nu vor mai accede în Legislativ. Declarația îi aparține șefului statului în exercițiu, Igor Dodon, care și-a reiterat susținerea pentru dizolvarea Parlamentului și provocarea de alegeri parlamentare anticipate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest Parlament nu corespunde votului cetățeanului. Au intrat cinci fracțiuni în Parlament. Unii și-au părăsit fracțiunile, s-au mutat dintr-un loc în altul. Acest Parlament trebuie dizolvat”, a declarat liderul neformal al PSRM, invitat la emisiunea Moldova în Direct de la Moldova 1.

Va fi foarte dificil de inițiat procedura de dizolvare a Parlamentului, pentru că 35-40 de deputați care știu că nu vor intra în Parlament în urma alegerilor parlamentare anticipate vor vota și pentru o „taburetcă” în funcția de prim-ministru, doar pentru a evita anticipatele. Și doamna Sandu asta înțelege”, a spus Dodon, menționând că acei deputați se vor „ține cu dinții” pentru a-și menține mandatele de parlamentar.

„Unica soluție – dialogul între PSRM și PAS”

Potrivit lui, unica soluție e dialogul între PSRM și PAS, care au peste 50 de mandate.

„Aceste partide trebuie să se așeze la masa de discuții. Nu trebuie să facă coaliție. Dumneaei (n. r. – Maia Sandu) acum nu înțelege, dar lucrul ăsta îl va înțelege mai târziu”, a mai spus Igor Dodon.

Un scenariu ar fi irosirea a două tentative de votare a unui nou Guvern, spune el, care va permite dizolvarea Parlamentului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button