fbpx

video | Disputa despre limba română dintre Ceban și Dodon. Primarul capitalei: Sunt destul de independent. Permiteți-mi să decid

Se pare că Igor Dodon și Ion Ceban așa și nu au reușit să ajungă la un numitor comun în privința limbii pe care o vorbesc. Întrebat în studioul emisiunii Пятница с Анатолием Голя de la canalul RTR Moldova dacă a discutat subiectul cu șeful socialiștilor, primarul capitalei a punctat că este adult și poate lua singur decizii la subiect.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(tr. red.)
Anatolii Golea:
Ați rezolvat problemele cu Igor Nicolaevici Dodon, care spunea că se va lămuri cu Ceban, de ce el consideră limba româna?
Ion Ceban: Domnule Golea, sunt destul de independent. Om adult. Permiteți-mi să decid singur acest aspect.
Anatolii Golea: Dar ați discutat acest subiec?
Ion Ceban: Nu. Pentru ce?

Video: RTR Moldova

Disputa dintre cei doi a început de Ziua Limbii. Atunci, la miezul nopții, Ion Ceban a plasat un mesaj scurt, dedicat sărbătorii, pe pagina sa de Facebook. „Limba română” a fost tot ce a scris edilul.

Ulterior, Dodon afirma că Ceban este membru al PSRM și echipa îl va susține, în pofida mesajului controversat, care nu corespunde ideologiei socialiștilor. Pe de altă parte, fostul președinte se arăta supărat pe Irina Vlah, care, la fel, afirma că sărbătorește Ziua Limbii Române și nu a celei moldovenești.

Precizăm că anterior Ion Ceban, fiind unul dintre fruntașii Partidului Socialiștilor, spunea cp vorbește limba moldovenească. Se-a întâmplat înaintea alegerilor locale din 2019, când politicianul a obținut mandatul de primar al capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button