fbpx

video | Consilierul DA, Ruslan Verbițchi, de la tribuna CMC: Nimic nu se face împotriva lui Plahotniuc, totul e pentru el

Consilierul Platformei DA, Ruslan Verbițchi, a ținut un discurs la tribuna  Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în care a relatat că „nimic nu se face împotriva lui Plahotniuc, totul se face pentru el”. Potrivit lui,  „atunci când reformele promise nu se mișcă din loc, unica șansă este să mai promiți o dată în cadrul unor forumuri pe diferite subiecte, că viața frumoasă abia urmează și mai este timp până la finalul mandatului”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„E clar, din nou, de vină suntem noi, cei obraznici și neînțelegători, care ne alintăm, nu ne plac prețurile exuberante, avem pretenții că plătim de câteva ori mai mult pentru gaz, electricitate, produse alimentare și nu avem răbdare să așteptăm încă 3 ani până la următoarele alegeri.

Doar că la un forum dedicat reformei justiției, așa cum a fost cel de ieri, la care a participat președinta Maia Sandu și ministrul ei de Justiție, Sergiu Litvinenco, nu le mai poți spune oamenilor că de vină pentru nereforme în instituțiile de drept este războiul vecinilor noștri din Ucraina care ne apără cu sângele lor integritatea teritorială. Pentru că, pur și simplu nu mai merge: a trecut mai mult de un an și jumătate de când auzim că sistemul este corupt și că oamenii lui Plahotniuc trebuie înlăturați din Procuratură și justiție.

Întrebarea este de ce nu au făcut-o până acum, au șansa istorică de a avea toată puterea în stat, majoritate parlamentară care le permite să modifice orice lege, un cabinet de miniștri, în exclusivitate, compus din persoane de pe filieră de partid, o președintă care a „ a purtat” toată campania același slogan, lupta cu corupția din justiție, cu șef numit la Procuratura Generală, pentru a se ocupa de dosarele de rezonanță, cu oameni instalați de PAS la Consiliul Superior al Procuraturii, la Procuratura Anticorupție, un CSM de buzunar, necurățat nici la câțiva ani de la înlăturarea regimului oligarhic, cu judecători corupți moșteniți de la Plahotniuc, votați de PAS cu 52 de voturi la Curtea Suprema de Justiție.

Cum explică guvernarea acest vot cotroversat, când în pofida tuturor reacțiilor din societate și a informațiilor din partea instituțiilor abilitate, guvernarea a votat doi judecători corupti de la CSM-ul nereformat la CSJ? De această data a cui e vina?

Adevărul este că în această perioadă nu s-a făcut nimic împotriva lui Plahotniuc, ci totul pentru el. Pentru că, oamenii acestuia controlează în continuare justiția și fac legea în R. Moldova. Dosarele de rezonanță prind praful, iar procurorii incomozi sunt înlăturați de la ele.

O guvernare care face în continuare politică electorală și este preocupată doar de propria imagine, va fi taxată de electorat și este sortită eșecului, doar ca pentru asta vom plati tot noi, căci lor nu le pasă!, a relatat Ruslan Verbițchi în discursul său.

 

Articole asemănătoare

Back to top button