fbpx

video | Cine are dreptate? Supărat foc, Năstase explică de ce l-a îndemnat pe deputatul Vovc să nu fie „răutăcios” în direct

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, este supărat foc pe unele instituții de presă din Repubica Moldova. Totul după ce în timpul unei conferințe de presă susținute luni, 1 martie, acesta l-a îndemnat pe colegul său de partid, deputatul Liviu Vovc, să nu fie „răutăcios”. Cel din urmă tocmai afirmase că nu politicienii, dar specialiștii trebuie să gestioneze criza pandemică. „Am văzut ce s-a întâmplat anul trecut când am avut un „oleacă doctor”, și tot așa se va continua mai departe”, a afirmat Vovc, fiind imediat îndemnat să fie mai pacifist.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La scurt timp după această conferință, unele instituții de presă au publicat secvența video, afirmând că Liviu Vovc a fost îndemnat să nu fie răutăcios imediat după ce deputatul l-a criticat pe Igor Dodon, calificându-l „oleacă doctor”.

Secvența video cu pricina poate fi văzută la minutul 22:10.

În timpul unei transmisiuni live de marți seara, politicianul s-a arătat deranjat de modul în care subiectul a fost abordat de mai multe redacții. Acesta s-a arătat, totodată, și dezamăgit de faptul că unele posturi de televiziune, unele pentru care – spune el – a pus un cuvânt bun în cancelariile europene, au trunchiat esența secvenței cu pricina.

Liderul Platformei DA a declarat că l-a îndemnat pe Liviu Vovc să nu fie răutăcios în raport cu foștii parteneri de bloc politic – PAS, atunci când deputatul s-a referit la faptul că și acum criza epidemiologică este gestionată prost, la fel ca pe timpul lui „olecaă doctor” (n. r. – se referă la Igor Dodon).

Ieri, într-un mesaj pe Facebook, și Liviu Vovc s-a referit la incident.

„Cam aceasta e politica editorială a presei. Nu se vorbește despre problemele esențiale din societate, dar se caută știri de senzație, deseori supte din deget. Ca să fie clar. Oleacă doctorul a făcut mult rău gestionării pandemiei și decredibilizării instituțiilor statului. Despre acest lucru Platforma DA, inclusiv Andrei Năstase a vorbit de nenumărate ori. Așa că nu căutați interpretări și știri senzaționale. Abordați problemele reale și grave cu care se confruntă societatea”, a scris parlamentarul.

Postarea a stârnit un schimb de replici între reprezentantul Platformei DA și deputatul PAS, Radu Marian.

Foto: captură Facebook
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button