fbpx

video | Ceban promite să repare capital 80 de grădinițe: „Vom elabora un program de modernizare”

Ion Ceban promite că în următorii patru ani vor fi reparate 80 de grădinițe din municipiul Chișinău. Acesta mai susține că instituțiile preșcolare vor fi modernizate, iar rețeaua lor extinsă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit candidatului la șefia capitalei, în municipiul Chișinău sunt 159 de grădinițe. Ceban menționează că după independență, peste 80 de instituții de acest gen au fost lichidate, iar asta pus în dificultate familiile tinere.

„În municipiul Chişinău sunt 159 de grădinițe, majoritatea cărora dintre care trebuie renovate şi modernizate. În anii de independență au fost lichidate 83 de grădinițe, fapt care a determinat agravarea crizei locurilor în grădinițe. Astfel, a fost aplicată încă o lovitură asupra familiilor tinere. În următorii 4 ani vom repara capital 80 de grădinițe și vom da în exploatare 20 de grădinițe noi și 100 de grupe noi, inclusiv de creșă, deoarece astăzi mulși copii nu sunt admiși până la vârsta de 3 ani, spune Ceban.

Totodată, politicianul face referire și la îmbunătățirea alimentației, dar și la modalitatea de înscriere în grădinițe. Potrivit lui, va fi elaborat un sistem online de înregistrare a copiilor.

„Ne vom preocupa de calitatea alimentației copiilor. Vom elabora un program de modernizare a grădinițelor, care va porni de la cele mai problematice instituții. Vom implementa procedura de înscriere online la grădinițe. Scopul nostru aici este ca toţi copii din Chişinău să aibă parte de condiții bune și foarte bune în grădinițe. Și părinții să muncească liniștiți”, scrie Ceban pe blogul său.

Articole asemănătoare

Back to top button