fbpx

video | Ceban își propune ca întreprinderile municipale să fie modernizate: De ele depinde starea a mii de blocuri locative

Candidatul socialist la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, își propune ca întreprinderile municipale responsabile de fondul locativ să fie modernizate. Acesta a menționat că – în context – anual vor fi alocate (din bani publici, dar şi din fonduri atrase prin proiecte) aproximativ 200 de milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De activitatea întreprinderilor responsabile de gestionarea fondului locativ depinde starea a mii de blocuri locative din Chişinău, inclusiv aspectul lor – prin urmare activitatea lor vizează practic fiecare locuitor al municipiului. Eficientizarea funcționării lor o considerăm în lista priorităților în administrarea municipiului.

În Chişinău sunt cinci întreprinderi municipale pentru servicii locative şi 23 de întreprinderi municipale de gestionare a fondului locativ. 21 de întreprinderi municipale de gestionare a fondului locativ sunt în procedură de faliment, iar una – în insolvabilitate. E o dovadă cât de eficienți au fost foștii primari – în timp ce unii competitori, în trecut primari, se laudă cu reușite, cifrele arată cât de nereușite au fost reușitele lor”, a punctat Ceban.

Articole asemănătoare

Back to top button