fbpx

video | „Asta e ridicol”. Ce ar face Dodon dacă Maia Sandu l-ar înainta pe Năstase la funcția de procuror general?

Igor Dodon nu crede că este posibilă înaintarea lui Andrei Năstase la funcția de procuror general. În cadrul unei emisiuni televizate, președintele a spus că „asta e ridicol”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon a fost întrebat de moderatorul emisiunii, cu referire la declarațiile anterioare a lui Năstase, dacă va semna decretul în cazul în care se înaintează și candidatura liderului platformei DA. Acesta a făcut referire la faptul că candidatul la funcție de procuror general nu poate fi membru al unui partid politic și a glumit pe seama motivelor pentru care ar putea să îl înainteze șefa Executivului la această funcție.

„Vrea să scape de dânsul din Guvern după ce a făcut la MAI și nu a putut scăpa să îl trimită la Primărie? Să îl trimită la un loc liber, unde acum este un post vacant. Asta e ridicol. În primul rând, dacă serios, din câte cunosc eu, candidații la funcția de procuror general nu trebuie să fie membru de partid o anumită perioadă. Nu cred că lucrul acesta e posibil și nu cred că este cea mai bună soluție în situația aceasta. A fost încercare, s-a autopropus la o anumită etapă, dar tot colegii lui nu l-au susținut din câte știu pentru că au spus că va fi politizarea Procuraturii” a răspuns președintele.

 

Articole asemănătoare

Back to top button