fbpx

Va avea Sandu întâlniri cu liderul separatist? „Acest regim a fost exploatat mult timp ca să se facă bani”

Maia Sandu afirmă că regimul de la Tiraspol a fost utilizat perioade îndelungate de politicieni de la Chișinău pentru câștiga bani. Ea punctează că „Transnistria este parte a Republicii Moldova”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sandu a punctat în studioul ProTV că administrația de la Chișinău nu are deocamdată o soluție privind rezolvarea conflictului din stânga Nistrului. Totodată, potrivit ei, la mijloc există și chestiuni legate de geopolitică.

„Acest regim separatist și acest conflict a fost exploatat mult timp ca să se facă bani.  (…) Nu există astăzi o poziție clară a Chișinăului în raport cu faptul cum ar trebui să fie soluționată această problemă. Dacă vorbim de contrabandă, știm care sunt schemele de contrabandă”, dezvăluie președinta.

Pe de altă parte, Sandu a menționat că nu este de acord ca Republica Moldova să renunțe la stânga Nistrului. De asemenea, ea este de părerea că voturile de la alegerile prezidențiale indică faptul că viziunea locuitorilor din stânga Nistrului se schimbă.

„Problema transnistreană e pe agenda mea. Discut cu colegii, inclusiv din Guvern. În funcție de situație, o să discutăm, o să convenim. Nu am planificat nici o întâlnire”, a spus Sandu, fiind întrebată despre o eventuală întrevedere cu liderul de la Tiraspol.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button