fbpx

„Următoarea stație – Mișcarea de Alternativă Națională”. Noul partid a lui Ion Ceban continuă să fie subiect de glume

După ce viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut ironii pe seama anunțului lui Ion Ceban, privind intenția de a-și crea propriul partid, edilul capitalei a devenit și ținta deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, care a luat în derâdere intenția lui Ceban, subliniind și traseismul politic al acestuia. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, deputatul PAS a amintit despre istoricul și debutul politic a lui Ion Ceban și anume în Partidul Comuniștilor (PC), unde l-a avut coleg pe Igor Dodon. Ulterior, președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a părăsit PC, Ceban numindu-l atunci „trădător”. Mai târziu și acesta a părăsit PC, iar în mod ironic s-a alăturat lui Igor Dodon în PSRM .

„Ion era cu comuniștii. Igor tot era cu comuniștii. După asta Igor a plecat de la comuniști. La socialiști. Plecase și doamna Zinaida, care i-a deschis niște uși prin Moscova lui Igor. Ion i-a numit trădători pe Igor și pe doamna Zinaida. A zis-o cu voce tare, de pe scenă. Credea în ce spune. Sincer, credea. După asta, Ion a plecat de la comuniști. A plecat la Igor. La socialiști. I-a fost coleg în Parlament după asta consilier prezidențial. Și din nou deputat și vicespeaker din echipa lui Igor”, amintește deputatul.

Totodată, Alaiba evidențiază faptul că în campania electorală pentru fotoliul de primar al Chișinăului, Ion Ceban a declarat că va fi un edil apolitic și că în Primăria Chișinău nu se va face politică, dar acum își încalcă propriile cuvinte.

„După asta Ion a devenit primar. Când cerea votul cetățenilor a promis să fie primar apolitic. Dar a făcut după asta campanie cu socialiștii și cu Igor de câte ori a trebuit. Igor și doamna Zinaida i-au deschis și lui Ion niște uși prin Moscova. Ion petrece vacanțe de familie și are deplasări de serviciu în Moscova. După asta Igor a plecat de la socialiști. A plecat nicăieri. Iar acum și Ion a plecat de la socialiști, chiar dacă deja era „apolitic” de doi ani și nu prea ar avea de la ce pleca. Următoarea stație – Mișcarea de Alternativă Națională. Ion crede că așa are mai multe perspective”, se mai arată în postarea lui Dumitru Alaiba de pe Facebook.

„Pentru Ion socialiștii sunt Titanicul, iar pentru socialiști Ion e șobolanul care fuge”

„Acum chiar dacă socialiștii îl vor numi trădător, asta nu înseamnă că nu-l vor urma mâine. Ei acum se simt cam orfani, sărmanii. Pentru Ion socialiștii sunt Titanicul. Pentru socialiști Ion e șobolanul care fuge. Dar ei nu zic asta pentru că speră la perspective. Istoria hoților se repetă. Ea e o istorie primitivă și plictisitoare. Poate ajunge să-i tot reciclăm?”, se întreabă parlamentarul.

Foto: Dumitru Alaiba via Facebook

Amintim că primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat joi, 20 decembrie, că părăsește Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și își crează propriul partid numit Mișcarea de Alternativă Națională (MAN).

Ulterior, Andrei Spînu a venit cu o reacție însoțită de ironie la anunțul edilului de Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button