fbpx

Un deputat socialist este propunerea pentru postul de ambasador în Rusia

Deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc, este candidatura transmisă Moscovei pentru a fi agreată în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Informația a apărut în publicația rusă kommersant.ru și a fost confirmată în această dimineața de președintele Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Domnul Golovatiuc este o persoană foarte profesionistă. A fost și profesor la Universitatea din Sankt Petersburg. E economist de profesie. Cred că poate asigura un alt nivel al relațiilor moldo-ruse”, a declarat Igor Dodon în cadrul vlog-ului său săptămânal „Președintele Igor Dodon răspunde”.

Vom vedea cine va semna decretul candidaturii sale – eu sau doamna Maia Sandu”, a adăugat șeful statului în exercițiu.

În pofida acestei declarații, kommersant.ru scrie că Dodon s-ar fi adresat deja către Dmitri Kozak cu o solicitare de a urgenta procedura de obținere a agrementului, pentru a reuși numirea lui Golovatiuc până la depunerea jurământului de către Maia Sandu la 24 decembrie.

Precizăm că Vladimir Golovatiuc este în prezent președintele Comisiei economie, buget și finanțe din Parlament.

Amintim că ambasadorul moldovean la Moscova, Andrei Neguța, a fost rechemat de Guvern în această săptămână, după cazul depistării contrabandei cu anabolizante într-un microbuz al Ambasadei R. Moldova în Rusia.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button