fbpx

ultimă oră, video | Dodon renunță la mandatul de deputat și la șefia PSRM! De către cine va fi condus partidul

Igor Dodon a anunțat astăzi, 18 octombrie, că renunță la mandatul de deputat, dar și la șefia Partidului Socialiștilor. Acesta anunță că va propune Congresului PSRM, care va avea loc peste două luni, renunțarea la funcția de președinte al formațiunii și instituirea, în schimb, a unui organ colegial de conducere format din cinci membri, care va alege un secretar executiv al partidului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Colegii mi-au propus să rămân cel puțin președinte de onoare al partidului. Decizia o va lua Congresul”, a declarat Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a precizat că nu pleacă din PSRM, și rămâne pentru „a asigura revenirea Partidului Socialiștilor la guvernare, ceea ce se va întâmpla destul de curând”.

Dodon a mai anunțat că va renunța la mandatul de deputat în Parlament, întrucât „nu vede sens” de a fi în Legislativ.

O cerere în acest sens va fi transmisă secretariatului Parlamentului. Rolul meu ca lider al opoziției va fi mai activ în afara Parlamentului, cu o agendă populară din casă în casă, din poartă în poartă. Am decis să nu fiu legat de agenda parlamentară”, a mai spus fostul șef de stat, precizând că astfel le dovedește oponenților politici că nu se ascunde după imunitate parlamentară.

Igor Dodon a anunțat că își va continua activitatea în calitate de președinte al unei organizații care își propune să consolideze relațiile moldo-ruse, în special pe domeniul economic.

„Este vorba despre Uniunea Oamenilor de Afaceri Moldo-Rusă, organizație care a fost deja înregistrată în luna iunie. Fondator din partea Rusiei este „Delovaia Rossia”, cea mai mare organizație din Rusia”, a adăugat politicianul.

Amintim că Igor Dodon a fost ales deputat în urma alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, acesta fiind pe locul doi în lista Blocului Electoral „Comuniștii și Socialiștii”, după Vladimir Voronin.

Dodon a fost președintele PSRM timp de zece ani, când a fost ales în această funcție la sfârșitul anului 2011.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button