fbpx

„Localitatea a devenit și mai sigură”. Toate străzile principale din Orhei s-au ales cu treceri pietonale iluminate la inițiativa lui Ilan Șor

Aseară, la Orhei, au fost inaugurate 30 de treceri de pietoni iluminate cu reflectoare roșii intermitente. Odată cu darea în folosință a acestora, autoritățile locale au încheiat procesul de asigurare a tuturor străzilor principale din oraș cu treceri de pietoni iluminate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În total, în Orhei, din 2018, când Ilan Șor a inițiat un proiect în acest sens, au fost amenajate 34 de treceri de pietoni iluminate. Pentru anul viitor, autoritățile municipiului promit că vor asigura toate străzile secundare cu astfel de obiective.

La ceremonia de inaugurare a noilor treceri de pietoni au participat zeci de localnici și reprezentanți ai autorităților publice locale. Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, a remarcat că acestea vor spori securitatea pietonilor.

„Proiectul a crescut mult siguranța cetățenilor. Noile treceri iluminate îi responsabilizează și mai mult pe șoferi. Este un proiect realizat de echipa lui Ilan Șor în vederea sporirii confortul și a siguranței orheienilor”, a declarat Pavel Verejanu.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a precizat că orașul Orhei devine unul dintre cele mai sigure localități din țară.

„Siguranța în traficul rutier reprezintă una dintre prioritățile noastre. Odată cu implementarea acestui proiect de către echipa lui Ilan Șor, orașul Orhei a devenit o localitate și mai sigură pentru pietoni. E unul dintre cele mai sigure orașe din țară în această privință. Lumina roșie intermitentă pe zebră ne dă o vizibilitate mai mare nouă, șoferilor, atunci când pietonii traversează strada”, a spus Dinu Țurcanu.

Totodată, administrația Orheiului a anunțat că anul viitor va începe o nouă etapă a proiectului – vor fi iluminate și trecerile de pietoni de pe străzile secundare. De asemenea, inițiativa a fost extinsă deja și în alte raioane ale țării, la fel, de echipa lui Ilan Șor. Acum o lună, mai multe treceri de pietoni au fost dotate cu reflectoare roșii în localități din raioanele Hîncești, Criuleni și Edineț.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button