fbpx

Tauber: Revenirea SIS sub control parlamentar înseamnă o revenire la normalitate

Vicepreședinta Partidului consideră că transferul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din subordinea șefului statului în cea a Parlamentului este „o revenire la normalitate”. Marina Tauber a calificat pretențiile partidelor care se opun acestui proces drept „manipulare a opiniei publice și organizare de confruntări”. Mai mult, potrivit deputatei, anul trecut Maia Sandu a fost cea care i-a „dăruit” personal lui Igor Dodon SIS și Serviciul Pază și Protecție de Stat (SPPS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Până în 2019, SIS se afla sub control parlamentar. Așa cum i se cuvine unei republici parlamentare. Doamna Sandu a dăruit la pachet SIS și SPPS personal lui Igor Dodon în schimbul funcției de premier. Astăzi, pur și simplu, revenim la normalitate”, a scris Marina Tauber pe Facebook.

Vicepreședinta Partidului Șor a menționat că serviciile speciale nu pot fi obiectul târgurilor dintre partenerii care s-au certat, ci trebuie să asigure securitatea statului.

Aceasta îi „recomandă insistent” președintelui ales să studieze toate atribuțiile șefului statului și să le execute întocmai.

Amintim că un proiect de lege privind revenirea SIS-ului în subordinea Parlamentului a fost înregistrat recent la Parlament de un grup de deputați socialiști. Această acțiune a stârnit nemulțumirea unor partide și a președintei alese, Maia Sandu, care a chemat cetățenii la un protest în fața Parlamentului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button