fbpx

video | Șor afirmă că avocații săi au propus Băncii Naționale soluții pentru recuperarea banilor furați prin frauda bancară

Avocații lui Ilan Șor au trimis o scrisoare Procuraturii Generale, Ministerului Finanțelor și Băncii Naționale prin care propune soluții de recuperare a banilor sustrași prin frauda bancară. Declarația a fost făcută de politician în cadrul unui interviu oferit pentru Prime.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, acest lucru va fi „un test de sinceritate pentru autorități”. Șor este de părerea că astfel clasa politică va demonstra că într-adevăr vrea să recupereze banii.

„Eu sunt gata să ofer soluția pentru a acoperi prejudiciul pe care nu eu l-am creat, ci este vorba despre prejudiciul care mi se incriminează. Dacă vor, iată soluția. În trei zile rezolvăm problema. Eu voi publica scrisoarea pe care am trimis-o, pentru a începe negocierile. Și vom vedea, vom analiza împreună ce se va întâmpla.

Dacă au strigat până acum că vor să returneze banii, în sfârșit au această posibilitate. Timp de șapte ani nu au recuperat un leu, chiar dacă au strigat că știu cine e vinovatul. N-au găsit nimic. De fapt, mai exact, nu au vrut să găsească. Ei au primit o propunere oficială de răscumpărare a portofoliului de credite. Nu văd niciun argument de ce nu ar face-o. Este un test al sincerității pentru autorități și pentru întreaga clasă politică”, susține politicianul.

Președintele Partidului Șor a mai precizat în cadrul interviului că știe cine sunt beneficiarii reali ai acestor bani. De asemenea, el declară că îți dă seama cum ar putea fi recuperați.

„Noi înțelegem că altul a fost scopul. Uitați-vă ce s-a întâmplat timp de șapte ani. Timp de șapte ani politicienii au strigat că un băiat în vârstă de 27 de ani a intrat în depozitul cu bani al Băncii Naționale, a scos de acolo 13 miliarde de lei și nu știu unde i-a dus. Oare nu e amuzant? Mai mult, același băiat de 27 de ani, la patru zile după ce a fost scos din funcție, a revenit în bancă și i-a împărțit. Haideți să fim serioși și să nu credem în povești. Dacă vor într-adevăr să facă ceva, autoritățile au în sfârșit posibilitatea să ne dovedească tuturor că în toți acești ani nu au mințit”, a mai declarat Ilan Șor.

Liderul Partidului Șor a vorbit și despre faptul că ar fi gata să participe fizic la ședințele de judecată doar dacă îi va fi anulată măsura de arest preventiv, pe care el o considera ilegală. Mai mult, potrivit lui, arestul ar fi fost aplicat pentru a-l ține departe de scena politică.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button