fbpx

sondaj | Formațiunea condusă de Ilan Șor ar obține de două ori mai multe mandate dacă duminică s-a desfășura alegeri parlamentare anticipate

Partidul Politic ȘOR este una din primele trei forțe politice care va ajunge în Parlament. În același timp, există probabilitatea că fără implicarea formațiunii nu se va putea forma un nou guvern.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rezultatele Barometrului Electoral, prezentat joi de iData, arată că partidul condus de Ilan Șor ar putea juca un rol important în procesul de negocieri privind formarea unei coaliții de guvernare. Potrivit cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru partide ar accede în legislativ. Este vorba despre PAS, care ar obține 37,4% din voturi, urmat de PSRM cu 32,8%.

Partidul ȘOR ar deveni a treia formațiune care ar accede în viitorul Parlament cu 13,3%, iar pe locul patru ar fi Partidul Nostru, cu 8%. Același sondaj mai arată că partidul ȘOR are șansa să obțină 15 mandate la următoarele alegeri parlamentare, ceea ce înseamnă dublu față de cele câștigate scrutinul parlamentar din 2019.

În cadrul sondajului au fost chestionate 1043 de persoane din 409 de localități. Marja de eroare este de circa 3%, iar datele au fost colectate în perioada 2-13 decembrie.

Această prezentare necesită JavaScript.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button