fbpx

sondaj | Aproape 44% dintre cetățenii R. Moldova vor Unirea cu România. Câți își doresc aderarea la Uniunea Europeană și Uniunea Economică Euroasiatică

Susținerea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană este în continuare foarte mare – 69.5% din respondenții unui sondaj iData, dat publicității astăzi, se arată pentru această opțiune. În același timp, a crescut și dorința de aderare la Uniunea Economică Euroasiatică (de la 38.3% în septembrie la 42.4% în octombrie) și refacerea URSS (de la 19% la 23.2%).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, a scăzut susținerea ieșirii Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (de la 45.7% la 40.2%).

Citește și: sondaj | Politicienii care s-ar bucura de cea mai mare încredere în Republica Moldova

Pe de altă parte, sentimentul unionist a revenit la unul din cele mai înalte nivele (43.8%) și a scăzut aprobarea independenții regiunii din stânga Nistrului (18.6% susțin), mai arată rezultatele sondajului.

Studiul socio-politic iData a fost realizat în octombrie 2021 în baza a 834 de respondenți. Eroarea maximă de eșantionare anunțată este de 3.4%, numărul de localități incluse în eșantion este de 80 (excepția Stângii Nistrului).

Citește și: Două forțe politice ar intra în Parlament în eventualitatea unor alegeri, iar altele două păstrează șanse de accedere

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button