fbpx

Sociolog: Declanșarea alegerilor anticipate ar trebui să fie primul pas al Maiei Sandu. E nevoie de un Guvern pro-european

Odată cu preluarea funcției de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu va fi nevoită să declanșeze alegeri anticipate, pentru că „nu e suficient să ai doar un președinte pro-european în Republica Moldova, e nevoie și de un Guvern european, nu de un guvern socialist”. De această părere este sociologul român Remus Ștefureac, directorul INSCOP Research.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este o victorie istorică a Maiei Sandu la aceste alegeri, iar acum avem prima femeie româncă președinte. Maia Sandu are și cetățenie română și nu a ascuns niciodată acest lucru, dimpotrivă a fost foarte deschisă cu acest aspect și cred că e mare realizare pentru cetățenii din Republica Moldova, având în vedere faptul că acest rezultat nu ar fi fost posibil fără mobilizarea excepțională, atât pe teritoriul Basarabiei, cât și în Diaspora.

Dacă ne uităm la structura votanților vom vedea un vot masiv al tinerilor, chiar dacă de obicei se spune că tinerii nu ies la vot, de data aceasta tinerii au ieși masiv în Diaspora cât și în Basarabia”, a declarat acesta pentru psnews.ro.

Victoria Maiei Sandu este cu atât mai semnificativă cu cât, zone cu profil rusofon din Basarabia au votat cu Maia Sandu, cartiere rusofone din Chișinău au votat în majoritate cu Maia Sandu. Raioane unde te-ai fi așteptat să câștige Dodon au fost câștigate de Maia Sandu.

Acest lucru ne arată că și electoratul mai apropiat de Rusia a înțeles că această cale a politicienilor corupți, a combinagiilor care nu înțeleg adevăratele priorități ale cetățenilor nu mai au funcționează, iar cinstea, onestitatea, bunul simț care au fost reprezentate de Maia Sandu au avut câștig de cauză”, a mai spus directorul INSCOP Research.

Amintim că turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a fost câștigat de Maia Sandu, care a acumulat 57,75% din voturi.

Articole asemănătoare

Back to top button