fbpx

Socialiștii și Pentru Moldova anunță că sunt împotriva alegerilor parlamentare anticipate. Vor identifica alt candidat dacă Golovatiuc nu va mai vrea să fie premier

Socialiștii și Pentru Moldova anunță că sunt împotriva alegerilor parlamentare anticipate. Aceștia au reiterat suportul formațiunilor pentru Vladimir Golovatiuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Corneliu Furculiță a anunțat în plen că se identifica prioritar alt candidat dacă Golovatiuc nu va mai vrea să fie premier sau nu va putea candida. În context, semnatarii documentului au invitat forțele politice la dialog.

Ulterior, socialistul, dar și Marina Tauber au conchis că socialiștii și Pentru Moldova părăsesc ședința Legislativului. Întrunirea a fost încheiată în lipsa cvorumului, din 89 de deputați înregistrați dimineața fiind prezenți doar 38.

Amintim că, joi dimineața, socialiștii și Pentru Moldova au anunțat că nu vor susține Guvernul Grosu. Când urma să fie dezbătut programul potențialilor miniștri, formațiunile au părăsit sala de ședințe, dar au promis să revină când se încheie discuțiile. Pentru a discuta subiectul nu a existat cvorum, în sală fiind doar 43 de deputați dintre cei 89 înregistrați.

Pro Moldova, Platforma Da și PDM au punctat că situația este cauzată de lupte politice dintre PAS și PSRM. Între timp, reprezentanții celor două partide și-au transmis acuzații reciproce în ceea ce privește acutizarea crizei din republica Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button