fbpx

Slusari: Ministrul Economiei zilnic face valuri în lighean

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că anumite acțiuni ale ministrului Economiei, Dumitru Alaiba, pot fi realizate timp de trei zile și îi recomandă să renunțe la abordări superficiale și PR.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Se luptă cu comercianți micro, care activează în baza de patente, deși el personal în aprilie 2019 a semnat inițiativa legislativă privind prelungirea patentelor pănă la 1 ianuarie 2024”, a scris Slusari pe rețelele de socializare.
Fostul parlamentar îl încurajează pe ministru să lupte cu magnații din economie, „care sugrumă concurența și nu permit dezvoltarea normală producătorilor autohtoni”.
Totodată, Alexandr Slusari este de părerea că ministrul ar trebui să aibă întâlniri cu producătorii și procesatorii din domeniul agroalimentar și să obțină informații direct de la aceștia cu referire la relațiile comerciale cu supermarketuri, la mărimea retrobonusurilor, dar și despre în buzunarul cui merg banii căștigați de la aplicarea așa ziselor reducerilor, impuse producătorilor de către supermarketuri.
Și cel mai important lucru ! Poate aflați din discuția respectivă cum acest sistem viciat influențează asupra creșterii prețurilor la produsele agroalimentare și micșorează semnificativ competitivitatea producătorilor autohtoni, mai ales cei mici și mijlocii”, a mai scris Slusari.
Nu în ultimul rând, acesta a subliniat necesitatea modificărilor în domeniul comerțului intern și exporturilor.
Implică-te aici, Dumitru! Sau slabo?”, a conchis fostul parlamentar.

Articole asemănătoare

Back to top button