fbpx

Slusari, după declarațiile lui Zaharova: „Nimeni și niciodată nu mi-a încălcat drepturile în calitate de cetățean vorbitor de rusă”

Fostul deputat, Alexandr Slusari, a publicat un mesaj adresat purtătoarei de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, afirmând că acuzațiile oficialei cu privire la presupusele încălcări ale drepturilor vorbitorilor de rusă din Republica Moldova sunt false și absolut nejustificate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe pagina de rețelele de socializare, Alexandru Slusari, care este vorbitor de limba rusă, spune că niciodată nu i-au fost încălcate drepturile.

V-ați săturat de schizofrenia voastră despre încălcările ruse din Moldova. Am trecut prin multe autorități și am avut o mulțime de pretenții la fiecare, inclusiv la cea actuală. Dar NIMENI nu mi-a încălcat NICIODATĂ drepturile de cetățean vorbitor de rusă. Desigur, sunt câteva reguli de urmat. Să fii loial țării tale, să nu-i disprețuiești cetățenii și să înveți limba oficială”, a scris Slusari.

Acesta a recunoscut că nu este mulțumit de actuala guvernare a Republicii Moldova, însă acuzațiile lui Zaharova i s-au părut lipsite de respect.

Pot critica calm autoritățile și vestul „putrezit” din țara mea. Critică în rusă. Poți să-ți critici guvernul? Sau ai voie, ca într-o glumă veche sovietică, să mergi în Piața Roșie și să-l înjuri pe președintele american. Pentru orice altă critică imediat la catalog. Poți să-mi spui, tu ești democratul nostru, cum să mergi la protest în Rusia?”, a declarat fostul deputat.

De asemenea, Alexandr Slusari a spus că privește diferit lumea rusă și Rusia, însă mereu va respecta autorii consacrați ai literaturii ruse.

Lumea rusă și Rusia pentru mine sunt lucruri complet diferite acum. Pușkin, Lermontov, Tolstoi și Vysotski vor rămâne cu mine pentru totdeauna. Dar, din păcate, încercarea voastră sângeroasă de a extinde imperiul autoritar m-a impresionat și pe mine de foarte mult timp. Trist este că asta va costa mult lumea rusă reală cu cultura ei rusă”, a concluzionat acesta.

Amintim că Maria Zaharova a lansat noi acuzații la adresa autorităților moldovene, legat de așa-numita încălcare a drepturilor și intereselor vorbitorilor de rusă din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button