fbpx

Slusari afirmă că PAS nu ar fi intenționat să voteze Guvernul Grosu. „S-a întâmplat un circ regizat”

„S-a întâmplat un cric regizat de PSRM, grupul ȘOR și PAS” – afirmă deputatul Plaformei DA, Alexandrul Slusari, după ce programul de Guvernare înaintat de echipa lui Igor Grosu nu a fost dezbătut din lipsă de cvorum. El a reiterat ideea că în situația crizei pandemice Republica Moldova are nevoie de Executiv funcțional.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, ideea învestirii Guvernului ar fi fost plagiată de la Platforma DA. În același timp, și el punctează că, de pat, mișcarea a reprezentat un joc politic.

Totodată, potrivit lui, Platforma DA considera că anterior imposibil să fie cvorum, iar reprezentanții PAS ar fi ezitat să le spună miercuri colegilor dacă vor susține Executivul Grosu, apoi însuși candidatul la funcția de premier i-a comunicat că partidul său nu îl va susține.

Anterior, cu o reacție referitoare la faptul că programul de guvernare prezentat de echipa lui Grosu au venit Igor Dodon și Pavel Filip. Socialistul spunea că situația care s-a produs joi în Legislativ este „din cauza Maiei Sandu”, iar democratul o acuza pe Sandu și Dodon că „unul  nu știe să piardă, iar alta să câștige”.

Similar lui Filip, și Candu decalară că situația produsă joi în Legislativ reprezintă jocuri politice. Mai mult, potrivit lui, pe holuri se discută că ar fi existat înțelegeri ca socialiștii să părăsească sala de ședințe.

Amintim că, joi dimineața, socialiștii și Pentru Moldova au anunțat că nu vor susține Guvernul Grosu. Când urma să fie dezbătut programul potențialilor miniștri, formațiunile au părăsit sala de ședințe, dar au promis să revină când se încheie discuțiile. Pentru a discuta subiectul nu a existat cvorum, în sală fiind doar 43 de deputați dintre cei 89 înregistrați.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button