fbpx

Se vrea plecarea lui Stoianoglo? A fost propus un proiect de lege privind „responsabilizarea activității procurorului general”

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a înaintat deputaților un proiect de lege privind „responsabilizarea activității procurorului general”. În cadrul unui interviu acordat Europei Libere, acesta a precizat că Alexandr Stoianoglo ar urma să fie sancționat dacă inițiativa se va aproba.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chiar dacă șeful Procuraturii este inamovibil, măsura ar trebui să vină de la Consiliul Superior al Procurorilor, relatează sursa citată. Proiectul va fi examinat de Parlament în una dintre ședințele extraordinare din august.

De menționat este că Biroul Permanent al Parlamentului a decis deja că deputații se vor întruni în perioada 13-25 august. Conform paginii web a Legislativului, una dintre modificările legislative legate de activitatea Procuraturii va fi examinat vineri.

Pe de altă parte, Consiliul Superior al Procurorilor afirmă că acuzațiile pe care i le aduce guvernarea lui Stoianoglo sunt de esență manipulatorie”. În același timp, anterior, în cadrul unei emisiuni televizate, Natalia Gavrilița lăsa de înțeles că nu exclude demisia lui Alexandr Stoianoglo. 

La rândul său, Alexandr Stoianoglo afirmă că nu intenționează să plece din funcție. Acesta cu puțin timp în urmă că nu a încălcat nimic și nu are motive să demisioneze.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button