fbpx

Sandu se arată deschisă pentru o vizită în Rusia, însă deocamdată „discutăm despre probleme concrete cu ambasadorul”

Deși există mai multe probleme în relațiile comerciale dintre Republica Moldova ș Federația Rusă, șefa statului spune că relația cu Rusia este importantă din mai multe puncte de vedere, în special din perspectiva numărului mare de cetățeni care în continuare lucrează în această țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Îmi propun să încercăm să rezolvăm acele probleme, în mod special cele care țin de regimul comercial. Chiar dacă noi suntem parte a regimului comercial din CSI, dar am fost privați de anumite facilități pe care le oferă acest regim, o să continuăm să discutăm cu Federația Rusă pentru a obține acele facilități și să oferim producătorilor din R.Moldova posibilitatea exporturilor și în Vest și în Est”, a declarat Maia Sandu, invitată la emisiunea În Profunzime de la Pro TV Chișinău.

Șeful statului afirmă că este deschisă pentru o vizită în Federația Rusă.

E perioada pandemiei, crizei politice care nu crează anumite condiții, dar pe canale diplomatice discutăm. Nu am discutat despre vizită, dar discutăm despre probleme concrete. Discut cu ambasadorul Federației Ruse despre aceste probleme. Am făcut și niște scrisori, inclusiv pe vaccin. Le suntem recunoscători pentru acest vaccin”, a spus Maia Sandu.

Vezi și: Maia Sandu a spus când se va vaccina. Cu ce ser dorește să se imunizeze președinta

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button