fbpx

Sandu, despre război: Nu avem informații că Rusia ar vrea să atace R. Moldova, dar nu putem ști ce se va întâmpla peste jumătate de an

Maia Sandu afirmă că în prezent nu există informații că Rusia ar intenționa să atace Republica Moldova. Cu toate acestea, șefa statului susține că riscurile sunt mari atât timp cât războiul continuă, și nu putem cunoaște ce se va întâmpla peste jumătate de an.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Maiei Sandu, informațiile pe care le dețin autoritățile moldovenești oferă „un anumit grad de siguranță”.

Nu avem informații că ar exista asemenea riscuri, nu avem informații că Rusia ar intenționa să atace R. Moldova. Informațiile pe care le deținem astăzi ne oferă un anumit grad de siguranță, dar nu putem să știm ce se va întâmpla peste jumătate de an, ce se va întâmpla peste 9-12 luni, pentru că războiul este imprevizibil”, a declarat șefa statului în cadrul emisiunii „Primele Știri” de la postul TV Prime.

Precizăm că atât Maia Sandu, cât și președintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și prim-ministra Natalia Gavrilița, precum și ambasadori care își exercită mandatul în Republica Moldova, au declarat de mai multe ori că nu există informații precum că Rusia ar intenționa să atace Republica Moldova.

Amintim că Rusia a atacat Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie curent, războiul depășind deja o perioadă de patru luni. Într-o declarație făcută vineri, 24 mai, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirma că, cel mai probabil, în Ucraina vom asista la un război de lungă durată.

Articole asemănătoare

Back to top button