fbpx

Sandu convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate după ce revine de la Bruxelles. Numele unor membri – ținute în secret

Maia Sandu convoacă ședința Consiliul Suprem de Securitate după ce revine de la Bruxelles. Anunțul a fost făcut de președintă în studioul unei emisiuni difuzate la RTR Moldova, precizând că Regulamentul de funcționare a fost „actualizat”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa statului a punctat că a punctat că vor fi propuneri referitoare la membrii Consiliului. Potrivit ei, conform legii, există persoană care trebuie să intre în componență obligatoriu, însă pot fi și numiri suplimentare.

Așadar, Maia Sandu urmează să anunțe numele noi din Consiliu săptămână viitoare, când revine de la Bruxelles. Toto atunci, se planifică și prima ședință. În același timp, ea a precizat că secretar va fi consilierul pe domeniul de securitate, însă nu i-a pronunțat numele, explicând că acesta urmează să își încheie atribuțiile din cadrul altei instituții în aproximativ 10 zile.

De asemenea, președinta a punctat că va avea și un consilier care se va ocupa de domeniul reintegrării, dar nu a făcut public numele lui. Ea a punctat că are candidaturi, însă nu a fost luată încă decizia finală.

Conform Legislației, Consiliul Suprem de Securitate este un organ consultativ, care analizează activitatea ministerelor și departamentelor în domeniul asigurării securităţii naţionale şi prezintă preşedintelui Republicii Moldova recomandări legate probleme de politică externă şi internă.

Regulamentul de activitatea a acestuia funcționează din 1997, iar din ultima componența au făcut parte fostul șef de stat Igor Dodon, ex-premierul Ion Chicu, alături de membrii cabinetului său: Fadei Nagacevschi, Victor Gaiciuc, Pavel Voicu și Serghei Pușcuța, deputatul Alexandru Jizdan, șeful Serviciului de Informații și Securitate Alexandru Esaulenco și adjunctul său Artur Gumeniu, procurorul general Alexand Stoianoglo, guvernatorul Băncii Naționale Serghei Armașu, guvernatoarea Găgăuziei Irina Vlah, directorul Centrului Național Anticorupție Ruslan Flocea, ex-secretarul general al Aparatului Preşedintelui Republicii  Moldova – Nicolae Posturusu și Vasilii Șova – fostul consilier al preşedintelui în  domeniul  politicii și reintegrării.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button