fbpx

„Rock voi continua să ascult”. Nagacevschi nu are de gând să-i cedeze locul lui Chironda și publică argumente juridice

Viceprimarul Fadei Nagacevschi susține că, juridic, Victor Chironda nu poate fi restabilit în funcție în locul său. Nagacevschi a comentat anunțul lui Chironda, care a publicat decizia Curții de Apel Chișinău prin care a fost suspendată executarea deciziei de eliberare a sa din funcția de viceprimar de Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Cu referire la decizia Curții de apel Chișinău din 07.04.2022 prin care a fost admisă cererea lui Victor Chironda privind suspendarea deciziei CMC ,,cu privire la eliberarea lui Victor Chironda din funcția de viceprimar al municipiului Chișinău” până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești, comunic:

1. Rock voi continua să ascult;
2. Probabil și reparație va fi necesar să fac în birou;
3. Primăria respectă legea și autoritatea de lucru judecat;
4. Domnul Chironda Victor datorează explicații părinților copiilor de la Grădinița secretă pentru autorizația de construire. Dumnealui a plecat, iar noi căutăm soluții”, a scris Fadei Nagacevschi pe o rețea de socializare.

Cât despre prevederile legale, Nagacevschi sugerează că acestea nu îi sunt favorabile lui Chironda.

„5. Viceprimarul este eliberat din funcție la propunerea primarului general prin decizia consiliului municipal, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.
6. Dacă la momentul suspendării executării actului administrativ individual de către instanța de judecată acesta este deja executat, instanța dispune, la cerere, întoarcerea executării, în măsura în care este real posibilă;
7. Instanța de judecată care examinează acțiunea în contenciosul administrativ poate modifica sau anula în orice moment încheierile privind cererile prevăzute la alin. (4). Participantul la proces poate solicita modificarea sau anularea unei astfel de încheieri ca urmare a schimbării circumstanțelor sau a neinvocării acestora în procedura inițială din motive neimputabile lui”, a mai scris viceprimarul capitalei.

„Știu, domnule Chironda, nu ați reușit să vă clarificați nici în domeniul în care vă considerați specialist, în domeniul juridic cu certitudine nu aveți de unde să vă descurcați.

Din aceste motive, ceea ce v-am scris mai sus puteți considera drept o consultație juridică inițială gratuită.

Cineva a vrut să folosească justiția în interes politic pentru a ataca primarul general, ca în vremurile lui Plahotniuc, dar nu a făcut altceva decât să-și developeze incompetența”, a adăugat acesta.

Citește și: Ceban, replică imediată pentru Chironda: „Birouri libere nu avem. O zi frumoasă tuturor!”

Articole asemănătoare

Back to top button