fbpx

Reniță: Plahotniuc și Iaralov au depus autodenunțuri în cazul „kuliok”. Informația, confirmată de Cebotari

Fostul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc, și Serghei Iaralov, unul dintre apropiații acestuia, au depus autodenunțuri în cazul „kuliok”, apărut după ce în presă au fost publicate înregistrări video cu liderul PSRM, Igor Dodon, care a primit o pungă neagră de la Plahotniuc. Anunțul a fost făcut de către deputatul Iurie Reniță, invitat joi seara la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația a fost confirmată și de deputatul Pro Moldova (ex-PDM), Vladimir Cebotari, invitat și el la aceeași emisiune. Cebotari afirmă că a cunoscut despre autodenunțul lui Plahotniuc încă de când acesta s-a adresat la Procuratură, doar că informația a fost spus în interiorul formațiunii.

Chiar a doua zi noi, cu toată echipa, am aflat. S-a spus în echipă că s-a adresat la Procuratură. Ne-a spus că a dat explicații sau urmează să dea explicații suplimentare, pentru că lucrurile stau așa și așa. Nu pot să-mi aduc aminte exact detalii, pot să vă asigur că până la îmbrățișarea, care s-a produs sâmbăta și duminica din iunie, noi am avut grijă să știe și misiunile diplomatice despre „kuliok”. Și majoritatea liderilor care s-au îmbrățișat cu Dodon, să știe că s-au îmbrățișat cu o persoană care a primit un „kuliok”, a declarat Cebotari.

Potrivit lui Reniță, în prezent cazul se află la Curtea de Apel, unde a depus un recurs, după ce Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis că ordonanța Procuraturii privind neînceperea urmăririi penale pe acest caz nu va fi anulată.

Procurorul Stoianoglo s-a antepronunțat și a spus că secvențele nu constituie bază legală pentru autosezizare. Sunt în judecată cu Dodon, am fost la șapte ședințe. Judecătoria Ciocana a dat verdictul că nu sunt temeiuri pentru a anula ordonanța Procuraturii de neîncepere a urmării penale. Am făcut un recurs la Curtea de Apel. Astăzi dosarul „kuliok” se află la Curtea Apel”, a spus deputatul, precizând că deține „mărturiile în scris, în original, ale lui Plahotniuc și Iaralov”. „Pe 9 iunie 2019 Dodon, Iaralov și Plahotniuc au fost audiați”, a adăugat el.

Iaralov și Plahotniuc confirmă că acolo erau bani. Dodon infirmă că el ar fi primit. Am întrebat de nu au fost făcute interviuri noi. Nu am primit un răspuns clar. Adevărul trebuie să fie scos la iveală, suntem în campanie electorală”, a mai spus Iurie Reniță.

Vezi și: „Kuliokarul va răspunde penal!”. Un deputat promite noi probe și mărturii ale lui Plahotniuc și Iaralov despre Dodon

Articole asemănătoare

Back to top button