fbpx

Regretă Diacov că democrații nu au votat mai devreme demisia Guvernului? „A fost o probă de nervi”

Dumitru Diacov susține că moțiunea împotriva Guvernului, care a fost înaintată în iulie, a reprezentat „o probă de nervi”. Potrivit lui, atunci mai mulți parlamentari nu au votat demisia Executivului, deoarece nu era clar dacă va fi instituit un nou cabinet de miniștri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Democratul a precizat, în studioul emisiunii Secretele Puterii de la JurnalTV că „aceasta e problema unei țări serioase”. De asemenea, el a făcut referire și la situația din România, unde s-a schimbat premierul, punctând că nu se cunoaște dacă o să avem sau nu un alt Executiv.

„Nu depinde și nu a depins de mine. A fost o altă conjunctură. Întotdeauna când discuți chestiunea privind demisia unui Guvern, îți pui întrebarea: „Ce va urma?”

Ce așteptați să spun, că regret? Sau că nu regret? Cred că atunci a fost o mică încercare sau o probă de nervi care exista în Parlament. Mai multă lume nu a dorit să participe la vot, deoarece nu exista o majoritate clară, care să poată instala un alt Guvern. Aste e problema unei țări serioase sau a unui Parlament serios”, a conchis Diacov.

Amintim că, în luna iulie, Executivul era la un pas de a fi demis după ce Platforma DA, PAS și deputatul neafiliat Octavian Țîcu au semnat o moțiune de cenzură. Ion Chicu a prezentat atunci în plen raportul de activitate a Executivului și a răspuns la întrebările deputaților, iar Guvernul a rămas funcțional, deoarece documentul a fost votat doar de 46 de parlamentari: fracțiunile PPDA, PAS, Pro Moldova, Partidul ȘOR și Octavian Țîcu. Socialiștii, democrații și deputatul neafiliat Alexandr Oleinic nu au votat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button