fbpx

Reacțiile partidului „ȘOR” și PSRM față de proiectul PAS, privind anularea „Zilei Victoriei” din legislație

Proiectul PAS privind anularea „Zilei Victoriei” din legislația Republicii Moldova a provocat reacții aprinse. Socialiști și liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, au condamnat inițiativa PAS și au exprimat dezacordul lor față de modificările propuse.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a emis un comunicat de presă în care a avertizat că PAS va anula Ziua Victoriei, conform așteptărilor lor.

„În ajunul alegerilor prezidențiale și parlamentare, PSRM a avertizat că Sandu și PAS vor anula Ziua Victoriei, marcată pe 9 mai. Cu părere de rău, gruparea de la conducerea țării nu ne-a înșelat așteptările. (…) Vom continua să sărbătorim această zi, ca și strămoșii noștri, din generație în generație”, au declarat socialiștii într-un comunicat de presă.

Ilan Șor, liderul partidului ȘOR, a caracterizat inițiativa PAS drept o manifestare a „fascismului” în regimul Sandu-PAS. El a criticat decizia de a anula Ziua Victoriei și a subliniat că această sărbătoare este marcată de multe generații în Moldova.

„După ce toată țara a sărbătorit Ziua Victoriei pe 9 mai, deputații PAS vor să anuleze această sărbătoare. Această sărbătoare este marcată în Moldova de multe generații. Bunicii și străbunicii noștri și-au dat viața ca să putem trăi cu toții, iar niște ticăloși de la PAS vor să șteargă cu picioarele murdare memoria a zeci de milioane de oameni care au murit în al Doilea Război Mondial”, a scris Ilan Șor pe Facebook.

Precizăm că sărbătoarea de 9 mai „Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru independența Patriei” poate dispărea în Republica Moldova. Partidul de la guvernare, PAS, a elaborat un proiect de lege în acest sens.

Potrivit documentului, nu va mai fi sărbătoare de 9 mai, ci zi de comemorare a celor căzuți în cel de-al doilea război mondial și se va marca pe 8 mai.

Articole asemănătoare

Back to top button