fbpx

Prima deplasare peste hotare a Nataliei Gavrilița după ce a preluat șefia Executivului. Prim-ministra a plecat la Bruxelles

Prim-ministra Natalia Gavrilița efectuează o vizită de lucru la Bruxelles. Prim-minsitra se va afla în capitala belgiană în perioada 27-28 septembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta este prima vizită în străinătate a Nataliei Gavrilița de când a preluat șefia Executivului. Vizita are loc la invitația înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles.

Șefa Executivului va fi însoțită de vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu. Luni funcționara va avea întrevederi cu președintele Consiliului European, Charles Michel, dar și cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles.

Alte două ședințe ale prim-ministrului sunt rezervate pentru discuțiile cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie și Didier Reynders, comisar european pentru justiție. Pe data de 28 septembrie aceasta va purta discuții cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Adina Vălean, comisar european pentru transport și cu Kadri Simson, comisar european pentru energie.

De asemenea, Gavrilița și Popescu vor participa la un eveniment public, alături de Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate și Negocieri privind extinderea din cadrul Comisiei Europene.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button