fbpx

Prima dată e mai greu? Deputații moldoveni au votat în premieră electronic. Grosu: „Nu doare deloc”

Deputații moldoveni votează în cadrul ședinței de joi pentru prima dată prin intermediul unui sistem electronic. Se pare că aceștia s-au adaptat ușor la sistem.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu doare deloc”, a spus speakerul Igor Grosu după prima votare. Chiar și așa, unii deputați au creat confuzii votând inițiativele colegilor din opoziție, în pofida faptului că întreaga fracțiune nu le-a votat.

Bunăoară, este exemplul lui Vladimir Voronin, unicul din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor care a votat pentru introducerea în ordinea de zi a proiectului privind controlul parlamentar al activității CNA. De asemenea, Liliana Nicolăescu-Onofrei și Dumitru Alaiba au susținut audierea lui Stoianoglo pe tema presupuselor presiuni ale Maiei Sandu asupra lui procurorului general.

Totuși, se pare că disputele privind numărarea voturi nu se încheie dup implementarea sistemului. Vlad Bătrîncea a declarat, în timp ce se vota introducerea pe ordinea de zi a unei inițiative, că aprobarea ar trebui să fie efectuată luând în considerare numărul de voturi exprimate: pentru sau contra.

Precizăm că sistemul electronic de vot a fost achiziționat încă în 2013. Atunci încercările de a vota prin intermediul lui au eșuat. Ulterior, în 2020, s-au procurat tablete pentru implementarea votului electronic.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button