fbpx

Precizările Interpol: Ultima vizită a lui Plahotniuc în Grecia a avut loc în 2016

Fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a vizitat ultima dată Grecia acum patru ani. Acesta este răspunsul primit de către Biroul Interpol de la Chișinău de la colegii lor din Grecia, relatează NTV după ce a cerut autorităților informații la subiect.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Solicitarea a fost făcută în contextul informațiilor apărute astăzi în presă precum că șeful statului și fostul lider democrat s-ar fi întâlnit la sfârșitul lunii august în statul elen.

În răspunsul oferit de șeful de la MAI se precizează că Vladimir Plahotniuc a vizitat insula Corfu, deplasându-se cu avionul, pe 8 iulie 2016, apoi a zburat spre Rusia.

„Din acea dată persoana în cauză, nici aliasuri lui Plahotniuc Vladimir, Plakhotnyuk Vladimir, Novak Vladislav, Ulinici Vladimir, nu a avut alte înregistrări în bazele de date ale Greciei a intrărilor-ieșirilor”, se arată în răspunsul șefului MAI, primit de la Biroul elen al Interpol.

Totodată, serviciul de presă al candidatului la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, a tratat informațiile apărute în  spațiul public drept „aberații aruncate de oponenții electorali”, precizând că publicațiile care au publicat falsul vor fi chemate în judecată.

Articole asemănătoare

Back to top button