fbpx

Platon își anunță revenirea în politică, după ce Canada l-a inclus în lista de sancțiuni, alături de Plahotniuc, Șor, Tauber, Cavcaliuc, Andronachi și Botnari

Omul de afaceri Veaceslav Platon, vizat în mai multe dosare de bani pentru escrocherie și spălare de bani, anunță că se va implica în politica din Republica Moldova. Declarația vine după ce statul canadian l-a inclus în lista de sancțiuni, alături de Vlad Plahotniuc, Ilan Șor, Marina Tauber, Gheorghe Cavcaliuc, Vladimir Andronachi și Constantin Botnari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia sunt acuzați de acțiuni de destabilizare în Republica Moldova în favoarea Rusiei. Din cei din listă, doar Tauber și Andronachi se află în Republica Moldova.

„Am evitat să mă implic în politică. Am considerat că e o afacere murdară. Rezultatul a fost ascensiunea la putere a tot felul de netrebnici, ticăloși și mincinoși.

Nu am de ales decât să intru eu însumi în politică și să încerc să transform țara într-un stat modern, avansat, în care se va vorbi despre sărăcie și mizerie ca despre un trecut îndepărtat”, a scris Veaceslav Platon.

Acesta sugerează că Maia Sandu l-ar fi convins pe prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, să îi aplice sancțiuni.

Platon a precizat că va întreprinde toate măsurile pentru a-și proteja averea și bunurile, inclusiv va adresa un demers Parlamentului de la Ottawa pentru crearea unei comisii care să-i examineze cazul.

Amintim că șefa statului a avut, pe 11 mai, o întrevedere oficială cu premierul Canadei.

Articole asemănătoare

Back to top button