fbpx

Platforma Pentru Moldova propune instituirea unei indemnizații unice de 100.000 de lei pentru urmașii lucrătorilor medicali răpuși de COVID

Deputații Platformei Pentru Moldova au propus instituirea indemnizației unice, în mărime de 100.000 de lei, pentru urmașii cadrelor medicale decedate din cauza COVID-19. Inițiativa a fost vociferată de Ruxanda Glavan în cadrul unui briefing de presă susținut la Parlament.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit deputatei, care este unul dintre autorii proiectului de lege, acesta a fost votat la Comisia Protecție Socială, Sănătate și Familie și propus plenului Parlamentului.

Indemnizația respectivă este o minimă expresie de respect și compasiune pentru situațiile în care s-au pomenit aceste familii. Din păcate, de la începutul pandemiei au decedat aproape 60 de angajați ai sistemului medical, iar familiile lor ajung în situații foarte complicate, fiind susținuți doar de către angajator, pentru că nu există un cadru legal care să stabilească un ajutor de deces. Acest proiect va fi propus în 2 lecturi și fac apel către toți deputații să îl susțină. De noi depinde să readucem încrederea cadrelor medicale în ziua de mâine, care astăzi sunt extenuate și la capătul puterilor”, a declarat Ruxanda Glavan.

Glavan a anunțat poziția unanimă a deputaților platformei parlamentare Pentru Moldova de a menține indemnizația unică în mărime 16.000 de lei pentru lucrătorii din sistemul medical care se infectează la locul de muncă cu COVID-19.

Potrivit deputatei, membrii platformei vor insista ca indemnizația nu doar să se regăsească în toate documentele de politici pe anul 2021, dar și să fie permanentizată pentru a exclude riscul jongleriilor din punct de vedere politic.

„Nu vom vota Legea bugetului de stat dacă nu se va respecta minimul de empatie față de cadrele medicale și nu va fi inclusă această indemnizație de 16 mii de lei”, a punctat Ruxanda Glavan.

Deputata și-a exprimat încrederea că în Parlament, săptămâna aceasta, vor fi votate în lectură finală modificările la Codul Contravențional și Codul Penal, cu stabilirea pedepselor clare și mult mai dure pentru cazurile de maltratare a medicilor la locurile de muncă.

„Sperăm că acest proiect să fie susținut în lectură finală, ca să putem oferi mai multă siguranță medicilor și lucrătorilor medicali. Medicii sunt eroi, ei în continuare luptă pentru fiecare pacient, pentru fiecare viață și ei trebuie protejați!”, a adăugat Ruxanda Glavan.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button